Friday, February 09, 2007

Mars and beyond

"Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus". Dit is de titel van een wereldberoemd boek over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Volgens mij is deze titel verkeerd. De titel zou moeten zijn: "Mannen komen van veel verder dan van Mars...". Ik denk dat ze zelfs uit een ander heelal komen.
Enkele weken vroeg een kennis van mij of ik geen zin had om eens iets met hem te gaan drinken. Hij voegde er in 1 moeite aan toe dat hij al langer een boon voor mij had. Daar stond ik dan met mijn mond vol tanden. Ik kreeg er op de koop toe ook zijn gsm nummer bij. Een dag of 2 later bel ik de man in kwestie op met een voorstel voor een dag om af te spreken. Niet dat ik echt geïnteresseerd was in deze kerel, maar het is gemakkelijker om iemand af te wijzen tussen pot en pint en bovendien vond ik het wel eens een leuke afwisseling. Zijn antwoord wekte al even veel verbazing als zijn vraag. Hij was ondertussen terug samen met zijn vorige vriendin en dus kon hij niet meer afspreken. Ik vroeg mij af of hij besefte hoe hopeloos hij overkwam?
Vandaag kwam dan de kers op de taart. Hij wist mij te zeggen dat die afspraak er wel eens zou komen, zijn ondertoon was dat ik er mij geen zorgen om hoefde te maken. Alsof IK vragende partij was geweest! Heb het diplomatisch afgewimpeld dat we zulke dingen niet kunnen weten omdat we geen kristallen bol hebben. Maar ik heb mij wel voorgenomen om de volgende keer dat de vraag zich weer aandient, dat ik beleefd ga weigeren.

No comments: