Wednesday, August 29, 2007

HP7

Nee hoor, niet het nieuwste model printer van het overbekende merk, maar het 7e en laatste deel van de Harry Potter reeks.
We hebben er lang op moeten wachten, 2 jaar om precies te zijn. Vorige maand was het dan zo ver, de HP fans zouden weten of hun held al dan niet zou dood gaan door toedoen van de door en door slechte Voldemort.
Met enige vertraging had ik dan ook eindelijk mijn eigen exemplaar. Gedurende 3 weken heb ik heel bedachtzaam ieder nieuwsje rondom dit boek ontweken. Ik wou onder geen beding weten hoe het afliep voor dat ik de laatste pagina van dit boek omsloeg.
Hoewel het kinderboeken zijn, heeft deze reeks mij vanaf het eerste boek in de ban gehouden. Zoals het een echte page turner betaamt, kon ik bij ieder boek niet snel genoeg aan het einde zijn om daarna heel veel spijt te hebben dat ik het zo snel had gelezen.
Deze keer had ik dan toch mijn les geleerd, slechts 2 hoofdstukken per dag had ik mezelf opgelegd. Dat heb ik toch min of meer kunnen aanhouden, waardoor ik er iets langer over heb gedaan om het uit te lezen. Maar ik heb er des te meer plezier aan gehad. Uiteindelijk is het doek over de Harry Potter saga gevallen vorige week in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het was spannend, mijn zakdoeken lagen al klaar om de tranen voor de dood van het hoofdpersonage op te vangen. (zij die het boek nog willen lezen en niet willen weten hoe het afloopt, stoppen nu best met lezen) Er was toch wel een beejte verbazing dat het toch nog goed afliep. Zoals een volleerd Hollywood schrijfster had JK Rowlings er voor gezorgd dat het een happy end werd. Harry Potter gaat dus niet dood en krijgt zelfs 3 kinderen, uiteraard ook allemaal witches en wizards. De schrijfster had van in het begin gezegd dat er maar 7 boeken zouden komen en door de lezer een blik te gunnen in de toekomst heeft zij er dan ook voor gezorgd dat er niet onmiddellijk nieuwe boeken in deze reeks hoeven te komen, maar als ze ooit in geldnood komt te zitten, kan ze er nog altijd een vervolg aan breien.

No comments: