Tuesday, May 06, 2008

Een dode, een kwaaie portugees en 2 uur vertraging

Het lijkt het begin van een slechte mop, maar het is de samenvatting van mijn vlucht Lissabon-Brussel van vandaag.

Normaal gezien vind ik vlieg vervelend, in de zin van dat het booooring is. Iedere luchthaven is hetzelfde, dezelfde winkels waar je nog last minute souvernirs kan kopen of waar de mensen met een iets ruimere portomonee zich eens goed kunnen laten gaan in de luxe winkels. Alle vluchten trekken ook op elkaar: te weinig plaats, de snacks en het drinken kosten stukken van mensen en de veiligheidsinstructies zijn de laatste 20 jaar niet meer gewijzigd. Wie dus regelmatig vliegt, kent die wel van buiten.

Vandaag was het een beetje anders. Na 20 minuten vliegen wordt er plots omgeroepen of er een dokter aanwezig is. Blijkbaar was een meneer die enkele rijen voor mij zat onwel geworden. Er was een dokter aanwezig, of toch ten minste iemand met kennis van medische zaken. Er wordt met de meneer gebabbeld, hij krijgt een zuurstofmaskertje, alles lijkt in orde. Ik had die mens nu wel al aan de gate zien zitten en het leek mij dat hij zijn houdbaarheidsdatum al lang had overschreden, maar dat wil niets zeggen natuurlijk. Hij leek zelfs een beetje om Bompa van Antwerpen in beter tijden. Misschien dat ik mij hem daarom nogal goed kon herinneren. De piloot kondigt aan dat hij terug zal vliegen naar Lissabon omdat die meneer blijkbaar nogal dringende medische hulp nodig heeft. Begrijpelijk, het was nog dik 2,5 vliegen en dat wil je iemand die een hartaanval of iets dergelijke doet, niet aandoen.
Terug geland stonden de paramedici al te wachten, de meneer krijgt een infuus, alles lijkt in orde. Tot er een portugees begint te roepen en tieren in zijn gsm. Heel het vliegtuig mocht meegenieten ware het niet dat je van portugees geen sikkepit begrijpt. De man in kwestie kaffert de stewardessen, de piloot en het grondpersoneel uit, gelukkig blijven zij kalm en halen er de politie bij. De man en zijn compagnon worden vriendelijk doch dringend verzocht om het vliegtuig te verlaten en dit onder politiebegeleiding. Even dacht ik nog dat die man zijn tweeloop of uzi zou boven halen en iedereen zou neermaaien, maar dat was gelukkig niet het geval.
2 minuten later kondigt de piloot aan dat de meneer het uiteindelijk niet gehaald heeft (slik) en dat er nog allerlei administratie moet worden ingevuld. Ruim 2 uur na het oorspronkelijk vertrekuur kunnen we dan toch richting Brussel vertrekken.
Het is natuurlijk vervelend als je vlucht wordt vertraagd, maar dat oud meneertje heeft er ook niet om gevraagd om op dit moment onwel te worden.

Twas een beetje een domper op wat voor de rest een fantastisch lang weekend was, maar de geluidsopname van Os Corvos maakt veel goed!

2 comments:

lie said...

Amai..

Anonymous said...

ja het was een "heel zoet, heel zout, veel trams ,veel zien zien ,portugees" lang weekend. cd van os corvos wordt trouwens steeds beter met het beluisteren, kopietje komt eraan...fot's trouwens ook...

la vikinga