Wednesday, September 09, 2009

Content

In een tijdperk lang voor CD's aan de lopende band werden geript of zelfs nog maar gekopieerd naar een andere CD, heb ik eens een exemplaartje weten bemachtigen van het obscure Belgische groepje Ze Noiz.

Ik denk dat ik een jaar of 18-19 moet zijn geweest toen ik het schijfje in mijn bezit heb gekregen. Ik kan mij herinneren dat mijn toenmalig lief er niks aan vond en vooral de teksten nogal stom vond. "My baby, she's alright, she's sleeping with another guy".

Zoals het toen de gewoonte was, heb ik de cd op de b kant van een casette gezet (op de A kant stond Derek and the Dirt, een ander obscuur Belgische groepje) en die b kant dan ook totaal grijs gespeeld. Tot het casetje er letterlijk en figuurlijk de brui aan gaf en zich liet opeten door de cassettendeck.

Sindsdien ben ik op zoek naar de cd's van desbetreffende groep. Tevergeefs, want in geen enkele CD winkel onder z-divers vind je Ze Noiz. Tot ik herinnerde waar ik de cd'tjes initieel had gevonden, nl. de bibliotheek van Hoboken. Een kleine opzoeking op internet wist mij te zeggen dat de bib deze cd's nog altijd in zijn bezit.

En sinds gisteren heb ik ze voor 4 weken in bezit. Je kunt je niet inbeelden hoe content ik hiermee ben. Supercontent dus.

Lang leve de bib!!!

5 comments:

lie said...

yes yes lang leve de bib
ps: je hebt toch niet per ongeluk 'mijn' cd's binnengebracht hé ;o) daar gaan ze niet aan uit kunnen :o)

lie said...

baaidewej: moet ik via fotowtjes niet bij uw fotowtjes komen?

of is dat nog underkonstruksjen :o)

mie ienglisch ies verie choed heu?

teveelkoffiesorry

Anonymous said...

wow, ge word oud! het is ver gekomen dat ge nu ook al bewijsmateriaal gaat recupereren van de lang vergane "jeugd";)
18-19 jaar, raar dat dat oud lief nog niet gereageerd heeft...'t manneke is toch niet in pan gevallen zekers, hij is dan ook een jaartje ouder hein!

la vikinga

Anonymous said...

ik ben een t vergeten in het begin van mijn relaas..wie zoekt die vindt!

la vikinga

ps:een grote dt fout!

Kriss said...

@ Vinkinga: Derek & The Dirt kon ik zelf ook wel pruimen, maar van Ze Noiz kan ik me nix herinneren en nog minder van die tekst. Dus ik denk dat niet ik het oud lief ben waar Elke op doelt, maar Mr. P.

Enfin, we horen wel van Elke wie wie was.