Monday, September 18, 2006

Het Leven zoals het is... Fuiven

Magda is een alleenstaande moeder met 2 tienerkinderen. Haar dochter Hanne is 13 jaar oud, haar zoon Tim is 17. Vrijdagavond vertrekt Tim met de fiets naar een fuif in een gemeente die 10 km verder ligt. Hij wil het begin van het nieuwe schooljaar vieren met zijn vrienden en eens goed uit de bol gaan. Het drinktempo in de groep ligt hoog, net zoals de temperaturen in de fuiftent. De pintjes smaken Tim heel goed en vermits hij toch wel al wat ervaring heeft met drinken, heeft hij niet meteen door dat deze avond wel eens minder goed voor hem zou kunnen aflopen. Rond half twaalf voelt hij zich wat misselijk en zijn vrienden brengen hem in de frisse buitenlucht. Hij kan nog nauwelijks op zijn benen staan. Zijn vrienden besluiten daarop om hem naar de EHBO post te brengen. Zij zijn van de last af en deze mensen zullen wel weten wat ze met hem moeten aanvangen. Nadat hij zijn ziel uit zijn lijf heeft gekotst, wil hij alleen nog maar slapen, lang en diep slapen. Gelukkig kent hij de gsm nummer van zijn moeder uit het hoofd. De EHBO mensen bellen haar op met de vraag of ze aub haar zoon wil komen halen. Als Magda aankomt in de EHBO tent, vindt ze haar zoon in een bijna comateuze toestand. Uit het weinig verstaanbare gebrabbel kan ze opmaken dat hij zich doodziek voelt en nooit meer zoiets zal doen. Met moeite krijgt ze hem in de auto en daarna ook in bed. Magda weet dat ze hem zou moeten straffen met bijvoorbeeld 6 maanden huisarrest, maar ze staat er alleen voor. Hoe kan ze zo'n jonge nu binnen houden?

Annelies is 16 jaar en gaat met een groepje vriendinnen naar de jaarlijkse Chiro fuif in haar gemeente. Ze hebben allemaal veel plezier, maar het is zo warm in de tent dat ze besluiten om even naar buiten te gaan. Hoewel het meerendeel van de meisjes zeer schaars gekleed is, krijgen ze het daarbinnen toch wat benauwd, wat natuurlijk ook aan het verbruik van alcohol kan liggen. Ook het stroboscoop effect van de belichting geeft een beklemmend gevoel. Als ze eenmaal in de open lucht staan, valt Annelies plots neer en begint hevig te schokken. Ze wordt onmiddellijk opgeraapt door iemand van security en naar EHBO post. De mensen daar proberen haar tot bedaren te brengen maar besluiten toch maar haar naar het ziekenhuis te brengen, er is iets dat een kortsluiting in haar hersenen heeft veroorzaakt en dat moet onderzocht worden. Haar beste vriending, Tanja, mag mee met de ziekenwagen. Zij belt algauw nog haar vader om hem op de hoogte te brengen van de situatie. De overige vriendinnen van Annelies worden ook op de hoogte gebracht. De ziekenwagen keert naar verloop van tijd terug, maar zonder Annelies. Haar ouders zullen een slaaploze nacht tegemoet gaan.

De namen en leeftijden zijn fictief, de gebeurtenissen helaas niet en zijn maar een greep van wat er op 1 avond gebeurd is. Mijn conclusie: ik gebruik mijn eicellen voorlopig niet voor voortplanting.

1 comment:

lie said...

Maar hij was toch schattig hé ;-)