Thursday, March 27, 2008

ActiefIedereen kent wel de reclame voor Activia van Danone. Dit yogurtje zou er voor zorgen dat je transit (als je dit woord leest moet je een vloeiende beweging met je hand ter hoogte van je buik maken, liefst van boven naar beneden, om aan te tonen over welke transit het nu juist gaat) vlotter gaat dan ooit te voren. Je voelt je nooit meer opgeblazen, je hoeft nooit meer de knop van je broek los te maken. Als je maar elke dag zo een yogurtje eet.Zoals het een redelijk verstandig mens betaamt, weet ik dat de meeste reclames bedrog zijn. Activia zorgt niet voor een vlotte transit (*armbeweging*), maar is een regelrecht laxeermiddel!!!Activia - potje 1: geen lichamelijk reactie opgemerkt
Activa - potje 2: enkele dagen na potje 1 en in combinatie en een wel zeer rijpe appelsien. Anderhalf uur na het eten van het potje beginnen mijn darmen te broebelen en te verkrampen. Ik haast mij door de supermarkt, hopende dat er niet veel volk aan de kassa staat om vervolgens naar huis te sprinten en net op tijd op het toilet te zitten voor een onvervalste lading spetterpoep. Zou dit aan nu aan de Activia liggen of ligt het aan de appelsien?
Activia - potje 3: 1 dag na potje 2, geen appelsien en hetzelfde resultaat. Dit kan toch niet langer toeval zijn?
Potje 4 is voor deze middag, ik ben eigenlijk wel benieuwd wat er ditmaal zal gebeuren. Ik hou jullie op de hoogte of er een spetterende finale aan vast hangt of niet.

Voorlopige moraal van het verhaal: ik eet geen Activia meer als ik weet dat ik binnen de daaropvolgende 2 uur geen toilet binnen handbereik heb. Het is natuurlijk wel handig als je snel enkele kilootjes kwijt wil of als je al enkele dagen geconstipeerd bent (idee: Activia meenemen naar RW).

Na het laatste potje deze middag, mogen ze Activia steken waar het zonlicht niet schijnt (lang zal het daar niet blijven zitten), mijn transit (*armbeweging*) is van nature vlot genoeg en hoeft niet per se vlotter te gaan.

1 comment:

Anonymous said...

Persoonlijk denk ik dat het niet slim is om meerdere potten yoghurt of activia of wat dan ook van dergelijke transitbevorderende middelen te eten per dag...