Wednesday, June 14, 2006

Borsten

Borsten zijn al eeuwen een onderwerp van plezier voor menig man, maar tegelijkertijd zijn ze ook een bron van ergernissen voor de vrouwen die er mee opgescheept zitten.
Het lijkt alsof een vrouw nooit tevreden is met de cup die ze toebedeeld kreeg door Moeder Natuur. Het is alijd wel te weinig of net te veel. In deze moderne tijden is dat nu zo geen heel groot probleem meer. Silliconen komen dezer dagen in alle maten en gewichten voor zij die 1, 2 of zelfs 3 of 4 maatjes meer willen. Voor de dames die net wat minder willen, hebben de plastisch chirurgen ook wel een oplossing. Plastische chirurgie kan iets moois zijn, maar waarom hebben ze nog geen afneembare borsten uitgevonden? Al naargelang de gelegenheid zou je dan kunnen kiezen welke cup je die dag of avond aan doet.
Maar wat als je niet in je vel wil laten snijden om aan een schoonheidsideaal te kunnen voldoen? Dan is het sakkeren en vloeken, want op tijd en stond zitten die borsten echt wel in de weg. Een voorbeeldje: je vindt het kleedje van je dromen. Je ziet in gedachten al hoe het prachtig rond je lijf zal zitten, alle overbodige rondingen verhullend, je vermoed dat ook het decolleté heel mooi zal zijn, maar dan pas je het aan en wat blijkt... Die stomme borsten zijn gewoon te groot en puilen er langs alle kanten uit.
Dames met een kleine cup uiten dikwijls een vorm jaloezie op mijn maatje meer, maar zij weten niet hoe gelukkig ze zijn. Zij kunnen ten minste af en toe van die leuke, goedkope BH'tjes kopen ipv lingerie die stukken van mensen kost enkel en alleen omdat het een maatje meer is. Vrouwen met grote borsten moeten ook niet tot hun 50ste wachten om de zwaartekracht zijn werk te zien doen. Nee hoor, vanaf dag 1 zijn die gevolgen duidelijk zichtbaar. Geen potloodtest voor ons, daar slagen we toch niet voor. OK, als je een stevige boezem hebt, zal je meer mannelijke aandacht krijgen, maar geloof me vrij, het is niet altijd even leuk als je merkt dat je mannelijke gesprekspartner denkt dat je ogen zo'n 30 cm lager dan normaal zitten.
Ach, ik mag er eigenlijk niet over zeuren. Ik ben nog altijd beter af dan dat meisje dat een badpak met voorgevormde cups ging kopen en toen ze uit het pashokje kwam zei de winkeljuffrouw tegen haar: "Juffrouw, u moet wel uw borsten in de cups steken". Het meisje haar antwoord was: "ZE STEKEN ER IN!!!!!"

No comments: