Thursday, July 27, 2006

Afspraak

Iedereen fantaseert er wel eens over, het perfecte afspraakje met de nobele onbekende. Helaas voor de romantische zielen bestaat die soort afspraakjes enkel in Hollywood.
De meer realistische versie gaat als volgt:
Je voert tijdens verschillende gelegenheden een gesprekje met iemand die je hebt leren kennen via gemeenschappelijke vriende, kenissen of een gemeenschappelijke interesse. Na enkele weken komt dan, PLOP! complete out of the blue, de vraag of je zin hebt om eens samen naar de film te gaan of samen iets te gaan drinken. Je bent zo stomverbaasd van deze vraag dat het niet eens in je op komt om gewoon te zeggen "Bedankt voor de uitnodiging, maar eigenlijk heb ik daar niet veel zin". Je vraagt je ook af waarom die man nu juist deze vraag aan jou stelt. Nu zit je dus met dat afspraakje dat de andere partij blijkbaar niet wil vergeten. Je beseft wel dat je niet eeuwig kan blijven treuren. It's time to move on, maar NU AL????
Goed, er wordt een datum afgesproken en "we zullen wel zien wat we doen". Naargelang de datum nadert, begin je te piekeren over wat dat "doen" wel zal inhouden. Met een filmpje meepikken kan er zeker niks mislopen. Geen gĂȘnante stiltes tijdens de avond, er gaan minstens 2 uur van de avond voorbij dat je rustig in het donker zit en kan doen alsof je alleen naar de film bent gekomen en gegarandeerd een onderwerp om achteraf nog wat over te keuvelen. Dan is de hamvraag natuurlijk: "Welke film???" Je weet dat de film "Inside Deep Throat" wordt gespeeld, een film over de gevolgen van de legendarische pornofilm avant la lettre uit de jaren '70. Je wilt die wel zien, maar is dit nu een film om met een eerste afspraakje te gaan zien??? Het laatste wat je wil is hem de verkeerde indruk geven. Je besluit dan maar op het initiatief aan de tegenpartij over te laten en je te laten verrassen door wat de avond zal brengen. En terwijl in je elegantste houding om je rug ligt om je verwarming proper te maken voor zijn schilderbeurt, begin je je af te vragen wat je zal aan trekken...

No comments: