Sunday, July 09, 2006

Vrouwen & Techniek

Vorige week heb ik mezelf getrakteerd op een nieuw speelgoedje: een dvd recorder. In theorie is dit stukje techniek simpel om aan te sluiten en in te stellen. Ten minste, dat zeiden de verkoper en de handleiding. Uit ervaring weet ik echter dat de praktijk gewoonlijk een beetje anders in elkaar steekt.
Vol goede moed ben ik begonnen met de installatie van dit ding met de handleiding in de hand. Maar daar was al een eerste probleem: een kabel met allerlei kleurtjes waar je veel mee kon doen volgens het boekje (zeg maar boek, want klein zijn die spullen niet. Helaas zijn het niet echt page turners). Klein probleem: waar moet je die dingen in steken? Het kabeltje ligt hier nu nog ergens rond te slingeren, blijkbaar had ik het niet echt nodig. Maar het grootste probleem moest nog komen: de instelling van de posten. 3 (drie!) dagen ben ik er mee bezig geweest om uit te dokteren wat ik in hemelsnaam toch verkeerd deed. De handleiding had ik al lang opzij gesmeten. Daar kon ik toch niks mee doen. Het was nu niet alsof het in een verstaanbare taal was geschreven. Hoewel zowel mijn nederlands als mijn engels een zeker niveau hebben, kon ik er kop noch staart van maken. Waarom schrijven ze die bloody manuals niet als een roman? Dat zou de dingen een stuk gemakkelijker maken. Zoiets als "Jane kwam die dag thuis met een dvd recorder. Vooraleer ze het toestel aansloot, maakte ze een plaatsje vrij boven (of onder) haar tv om het te neer te zetten. Vervolgens nam ze het uit de doos, zette het op zijn plaats en stak de stekker in het stopcontact...." Gooi daar nog een knappe handy man mee tussen en wedden dat zo'n ding gemakkelijker te installeren valt?
Nu ja, de dvd recorder is ondertussen al uitgebreid getest en goed bevonden. Ik heb mij kunnen bedwingen om hem niet de raam uit te smijten en ook de handleiding heeft het avontuur ook overleefd. Niet slecht vind ik voor iemand met zo weinig geduld als ik.

4 comments:

Anonymous said...

Here are some links that I believe will be interested

Anonymous said...

Here are some links that I believe will be interested

Anonymous said...

Your are Nice. And so is your site! Maybe you need some more pictures. Will return in the near future.
»

Anonymous said...

Your site is on top of my favourites - Great work I like it.
»