Wednesday, January 10, 2007

Digitaal

De strijd om de consument is nu wel echt begonnen. Niet dat hij vroeger al niet in alle hevigheid woedde, maar nu ligt oorlog echt wel open en bloot op tafel.
Met de slogan "Binnenkort kijkt iedereen digitaal" heeft Telenet de jacht op de tv-kijkende Belg geopend. Telenet en Belgacom zijn al langer dan vandaag concurrenten. Het begon met het gewone telefoneren, daarna volgden de gewone en draadloze internetverbinding en nu is er dus de tv.
Met zijn nieuwe slogan is het duidelijk dat Telenet een behoefte tracht te creƫren bij de mensen die nog geen digitale tv in huis hebben. Als je er bij wil horen, moet je wil digitale tv in huis hebben. Ze doen het voor alsof deze mensen achterlijk zijn omdat ze niet met deze hype meeheulen.
En waarom moet je dan digitaal tv kijken? Om nog meer bull shit programma's op je buis te krijgen, nog meer reality tv waaraan een normaal mens zich doodergert, nog meer films die je opneemt, maar wegens tijdsgebrek (ah ja, want je moet Beauty and the Nerd, Temptation Island, Big Brother, Expeditie Robinson, 71° Noord ook allemaal volgen) niet kan zien, nog meer idiote dansshows (al dan niet op ijsschaatsen).
Telenet tracht de mensen wijs te maken dat je niet zonder hun digitale tv kan leven, maar zouden de mensen echt zo dom zijn zich daaraan te laten vangen en vergeten dat het echte leven zich niet op tv afspeelt?
Als het van mij afhangt, komt digitale tv hier pas in huis als ik echt niets anders meer kan ontvangen. Tv helemaal bannen zal mij niet lukken, want ook ik kijk al eens graag naar pulp pur sang, al was het maar om mijn grijze massa een uurtje rust te gunnen.

No comments: