Sunday, October 28, 2007

Champingon

Normaal gezien koop je champignons in de supermarkt. Ze liggen daar mooi verpakt in pakjes van 250 of 500 gr. Heel lekker in een sausje dat over de kippenfilet wordt gegoten.

Ik zei dus "normaal gezien", want vandaag vond ik een prachtexemplaar in 1 van plantenbakken. Ik moet zeggen, het was even verschieten (het is dan ook bijna Halloween). Mijn champignon had zich genesteld tussen de wortels van 1 van de 2 ficussen (of is het meervoud van ficus misschien fici?). Champignons worden gekweekt op vochtige kalkgrond, bij voorkeur in grotten, maar de mijne veegde duidelijk zijn wortels aan deze voorwaarden. Ik heb eerst gecontroleerd of er geen deurtje in zijn stam zat, hij was immers groot genoeg om een kleine kabouter van een degelijke woning te voorzien, maar dat was dus niet het geval. Ik heb hem dan maar verwijderd en nog eens flink bewonderd en mezelf afgevraagd of hij misschien wel eetbaar zou zijn. Nee, ik heb het niet uitgeprobeerd (had ik wellicht beter wel gedaan, het zou er misschien voor gezorgd hebben dat ik de cognitieve psychologie iets beter snapte). Na de bewondering heb ik hem dan maar in de vuilbak gekieperd.

Hopelijk volgt er nu geen champignonnen-plaag. Alhoewel... als die plaag ook kaboutertjes met zich meebrengt die de afwas en de strijk voor hun rekening nemen, kan dat ook wel handig zijn...

1 comment:

Kriss said...

Nu je champignonnen kweekt, moet je ook een kiekeren aanleggen hé.