Wednesday, October 03, 2007

Nieuws

Het is lang geleden, maar het laatavondjournaal staat nog eens op. Ik zit er weliswaar met mijn rug naar toe (een laptop is toch iets handigs, vooral als je hem altijd op dezelfde plaats laat staan), maar ik heb voldoende aan enkel het geluid.
Er zijn 3 items die mijn aandacht trekken:
* Het proces Vantemsche: Hans Vantemsche schoot vorig jaar 3 mensen neer in hartje Antwerpen, waarvan eentje het overleefde. Heel de stad en omstreken was in shock van deze gebeurtenis, die zo kort na de moord op MP3-Joe plaatsvond. Deze week begon het proces voor Hans Vantemsche en ik zou niet graag in de jury zitten. Onlangs las ik een artikel dat de jeugd van de Hans beschreef en vrienden, schoolkameraden en vooral familie hebben hem altijd een zachtaardige jongen gevonden. Wat kan in hemelsnaam tot gevolg hebben dat zo iemand de trekker overhaalt en een klein meisje, haar oppas en een toevallige voorbijgangster neerknalt.
* Een 18 jarige jongen uit Hasselt is in Amerika vrijgelaten na een verblijf in de gevangenis van 2 maanden. Hij werd verdacht van pedofilie omdat hij een chat vriendinnetje ging opzoeken waarvan hij dacht dat ze 16 jaar was. In werkelijkheid was ze slechts 13. Hij had haar nog niets eens aangeraakt en toch was hij al verdacht. Ik hoop dat de rechter dat meisje eens goed haar levieten heeft gelezen. Als je al zo achterbaks bent als je 13 bent, wat gaat dat geven als ze een volwassen vrouw is. Ik zou niet graag haar vriendje of haar echtgenoot zijn.
* Een student uit Leuven is opgepakt wegens het verspreiden van kinderporno. Ze zouden hem eens voor die rechtbank in Amerika moet brengen. Ok, als student moet je een centje bijverdienen om je studentenleven te kunnen volhouden, maar er moeten toch meer legale manieren zijn? Begin des noods met een weed plantage, dan doe je nog iets voor het milieu ;-).

En ah ja, voor ik het vergeet: we hebben nog steeds geen regering. Zou het nog voor dit jaar zijn of zal Leterme eindelijk tot de jaren van verstand komen en de handdoek definitief in de ring gooien. Hij kan het regeren maar beter overlaten aan mensen die er geschikt voor zijn.

No comments: