Friday, February 01, 2008

Censuur

Wie denkt dat censuur in België anno 2008 niet meer bestaat, moet nog maar eens denken.

CD&V'er Ludo Helsen, een man die toch de sexuele revolutie in de jaren '60 als actieve mens heeft meegemaakt, vindt het nodig om de tentoonstelling rond de Fenomenale Feminatheek van Louis Paul Boon te schrappen. Zogezegd omdat het "artistieke gehalte" ondermaats is en deze collectie zedige en minder zedige vrouwenfoto's eerder thuis hoort in een literair museum dan in het Museum voor Fotografie.

Ik vind dit schandalig! Wie denkt Dhr. Helsen wel dat hij is, dat hij voor de rest van de bevolking mag beslissen wat artistiek ondermaats is en wat wel geschikt is voor onze gevoelige zieltjes???
Waar gaat de wereld naar toe als hypocriete katholieken gaan beginnen met zich te bemoeien wat er in musea mag getoond worden en wat niet?
Dit is een eerste stap, de volgende is dat bepaalde boeken niet meer verkocht mogen worden. Daarna is de muziek aan de beurt, er zullen enkel nog maar cd's met gregoriaanse gezangen en toespraken van de paus. Vergeet ook niet de cinema: enkel nog maar brave films, waarin niet gevloekt wordt en er zeker geen tetten in te zien zijn, laat staan een volledige sex scène.
Ik geef Stefan Brijs 200 % gelijk dat hij de Provinciale Prijs voor Letterkunde weigert om deze reden.

Beste politiekers, hou u eens bezig met het land te besturen en niet met het controleren van de burgers. Wij zijn perfect in staat om zelf te beslissen wat we mooi, lelijk of artistiek verantwoord vinden. En diegene die dat niet zelf kunnen beslissen, zullen ook nooit de moeite doen om naar zulke tentoonstelling te gaan kijken. Zij blijven liever mindless in hun zetel naar VTM gapen.

1 comment:

lie said...

amen en uit?!