Monday, November 13, 2006

Onrust

Het zal je maar overkomen, zoals het mij overkomt vanavond. Moe in bed kruipen, lichten uit en na een uur nog klaarwakker liggen. Ik voel de onrust vanaf mijn voeten naar omhoog kruipen. Een heel vervelend gevoel.
Eigenlijk heb ik zin om een eindje te gaan wandelen, maar het is al voorbij middernacht en dan moet ik mij terug aankleden. Naar waar zou ik trouwens op dit uur wandelen?
Allerlei gedachten, herinneringen eigenlijk, spoken door mijn hoofd. Een etentje in een chique restaurant. Sommige stomme details kan ik mij herinneren, zoals dat er broodjes met sesamzaad werden gesereerd, dat er kleine blauwe visjes in het aquarium zaten, welke kleren ik aan had, over andere stomme details breek ik mijn hoofd zoals zat hij nu rechts of links van mij. Ik herinner me ook nog dat ik er eigenlijk wel een beetje trots op was dat ook ik was uitgenodigd die avond. Ik was toen nog zo dom om te denken dat dit wel eens het zou kunnen zijn waar ik zo naar op zoek was (op slechte momenten denk ik dit nog steeds, met heel veel spijt er bij dat het niet zo heeft mogen zijn).
Ik heb al één en ander geprobeerd om de slaap te vatten: in 2 boeken gelezen, eentje over prostitutie op het einde van de 19de eeuw (ik zou niet graag vrouw zijn geweest in die tijd) en eentje over religie en zelfs die laatste heeft niet het gewenste effect. Melk heb ik niet meer in huis, zo die kan ik ook niet warm maken met het oog op slaapverwekking. Totale lichaamsontspanning lukt ook niet, daarvoor is de onrust al te groot geworden. Bovendien voel ik ook nog eens een lichte paniek opkomen omdat binnen een kleine 6 uur mijn wekkers aflopen en ik een lange dag voor de boeg heb waarvoor ik maar beter kan uitgeslapen zijn.
Met dit allemaal te schrijven, denk ik dat ik ondertussen er achter ben gekomen welke factor de boosdoener van mijn probleem is: het weekend, of beter gezegd mijn bioritme dat zich in het weekend terug naar normaal zet, het is te zeggen naar een nachtritme. Het kan heel plezant zijn om een nachtraaf te zijn (de rust, de stilte van de nacht kunnen zo weldadig zijn), maar op moment zoals deze is het een vloek!

1 comment:

lie said...

slaaaap kindje slaaaap
daarbuiten loopt een 'chaaaap'
een 'chaaaap' met wiiiitte voeetjes
het drinkt zijn melek zo zoooetjes
slaaap kindje slaaap