Monday, November 20, 2006

What's in a name

Iedereen doet het wel eens, zijn eigen naam googelen. Gewoon om te zien wat de resultaten zijn. Het is gewoon leuk om te weten hoe dikwijls je eigen naam op het internet te vinden is en meer nog op welke websites. Stel je voor dat je je naam plots terugvindt op een pornosite. Dat zou wel even schrikken zijn, zeker als het lichaam dat bij je naam staat ook nog eens je eigen lichaam is. Dan zou ik toch maar vragen beginnen stellen bij het soort vrienden dat je er op na houdt....
Gewoon voor fun heb ik vandaag eens mijn bijnaam gegoogeled (zou het werkwoord "googelen" al opgenomen zijn in Van Dale?). Ellemina is een naam die ik al meer dan 10 jaar meedraag, zij het wel dat hij tegenwoordig iets minder frequent wordt gebruikt dan vroeger. Ik heb hem gekregen van een vriend die hem heeft afgeleid van de naam van een dorpje in Nederland. Het klonk goed is en is als vanzelf overgenomen door vrienden. Die vriend zie ik nu nog met een gemiddelde van 1 maal per jaar maar de naam is wel gebleven. Er zijn zelfs al varianten opgekomen: Willemina, Sannemina.
Groot was dan ook mijn verbazing dat ik tijdens het opzoeken van de naam Ellemina er achter kwam dat het ook een echt gebruikte voornaam is. Er is een Ellemina Underkoffler, een Ellemina Trautman, er zullen ook nog wel andere Ellemina's zijn. Wat ik dacht iets unieks te zijn, is het dus eigenlijk niet. De naam Ellemina staat zelfs vermeld als een gangbare babynaam op een site waar je namen kan opzoeken.
Weeral een illusie minder in mijn leven, maar ik ga deze bijnaam toch wel behouden, al was het maar omwille van de talloze herinneringen.

No comments: