Saturday, August 05, 2006

Verkeersaggressie

Vandaag besloot ik de fiets te nemen om een boodschap te doen, meer specifiek om uithaalchinees te gaan halen. Een mens moet uiteindelijk af en toe eten en dankzij uithaalchinees heb ik minsterns voor 2 dagen eten in huis. Bovendien staat mijn keuken op het ogenblik helemaal ondersteboven wegens het herdecoreringsproject dat ik vandaag begonnen ben. Het chinese restaurant is niet zo ver af, het weer was mooi, dus waarom zou ik de auto nemen, met de fiets was ik even snel over en weer.
Terwijl ik lustig terug naar huis peddelde met het plastiek zakje met mijn chinese food in aan mijn stuur, kwam ik een nogal onbeschofte taxichauffeur tegen. Hij kwam met zijn grote mercedes taxi vanuit een rechterzijstraat, zag mij aan komen fietsen en besloot vlak voor mijn neus om toch maar door te rijden. Ik hef mijn linkerarm op in een poging om een beweging uit te drukken die wil zeggen "Allez, waarom doe je dat nu". Steekt die man zijn hoofd uit het raampje en roept op het platst mogelijke antwerps "VEURRANG VAN RECHS TELT OEK VEUR VELOOS!" Ok, technisch gezien had hij gelijk, hij kwam inderdaad van rechts, maar schept hij er nu zo'n genoegen in om een fietser de pas af te snijden? En voelt hij zich nu ongeloofelijk goed omdat hij zoiets tegen mij (of een andere fietser) heeft kunnen roepen? Ik stak nog niet eens mijn middelvinger uit of ik riep niet eens 1 of ander vies scheldwoord naar hem. Waaraan had ik dan deze tirade verdiend? Blijkbaar is het echt wel moeilijk voor sommige mensen om een beetje hoffelijk in het verkeer te zijn, zeker tegenover fietsers of voetgangers.
Ik ben verder naar huis gefietst, maar wel met een beetje veel schrik. In gedachte zag ik die taxichauffeur al achter me aan komen en me met zijn grote auto van het fietspad rijden of me op een andere manier toetakelen. Ik was er echt niet goed van van die man zijn uitspraak.

No comments: