Thursday, May 04, 2006

Bijgeloof

Vandaag vond ik een briefje in mijn brievenbus met volgende tekst op:

"Monsieur Bassa: Groot Helderziende - Medium
Gespecialiseerd in liefdesproblemen, genezer van onbekende ziektes, terugkeer van uw geliefde, geluk, bescherming tegen alle gevaar, onttovering, ... Laat u geen vrees aanjagen. Resultaat 100 % gegarandeerd voldoening"

De eerste vraag die in mij op kwam was "Hoe groot is die Monsieur Bassa eigenlijk? 2m? 2m15?" Als hij effectief zo groot zou zijn, zou hij beter basketter zijn geworden in plaats van helderziende.
Het is niet de eerste keer dat ik een briefje van deze meneer in mijn brievenbus vind. Zou hij gewoon om de X-aantal weken bij iedereen in mijn straat een briefje in de bus komen steken of zou hij echt helderziend zijn en dus weten dat ik met een aantal vragen omtrent mijn toekomst worstel. Mijn rationele kant zegt dat het hoogstwaarschijnlijk de eerste mogelijkheid is. Ik zou natuurlijk al mijn buren kunnen afgaan en vragen of zij dit briefje ook hebben gekregen en dan heb ik onmiddellijk antwoord op mijn vraag. Maar ik heb al ondervonden dat een beetje te vriendelijk tegen buurmannen zijn, kan leiden tot een bezoekje aan de politie en ik heb geen zin om dat nog eens mee te maken.
Mijn minder rationele kant is eigenlijk wel nieuwsgierig naar wat Monsieur Bassa over mij te zeggen zou kunnen hebben. Ongeveer anderhalf jaar geleden heb ik op café (ik weet het, niet de ideale omgeving) eens tarotkaarten geschud en laten lezen door iemand daar naar eigen zeggen vrij bedreven in was. Volgens haar ging ik binnen de 2 jaar de man van mijn leven ontmoeten en ze sprak zelfs over een baby (een meisje, damn en ik wil alleen maar jongens). De man die ik toen net had leren kennen, was niet de man van mijn leven (als er al zo iemand bestaat) en kinderloos ben ik nog steeds. Je begrijpt dus wel dat ik nogal sceptisch tegenover zo'n dingen sta. Tenzij natuurlijk in de komende 6 maanden ik toch die man zou tegenkomen en bovendien ook nog eens een baby-meisje op de wereld zou zetten. Maar ik schat die kansen zelf heel klein in, dus why bother?

No comments: